Chciałyśmy stworzyć tort, w którym połączymy wszystkie uwielbiane przez nas smaki….no może nie wszystkie 😉 ale te główne. I tak powstał tort o smaku malinowo-czekoladowo- kokosowym 🙂 Dostał pochwałę babci- dwukrotną, co jak już bardziej zaznajomieni z naszym blogiem czytelnicy wiedzą jest objawem największego uznania- tak, babcia nie chwali “na prawo i lewo”. Na jej uznanie trzeba sobie zasłużyć 😉 Zresztą, przekonajcie się sami i zabierajcie się już za ubijanie jajek do biszkoptu.
Produkt dostępny tylko w naszej cukierni SWEET BAKER
waw! robi wrażenie
LikeLike
Wygląda obłędnie pysznie!
LikeLike
❤
LikeLike
Piękny tort! Jestem pod wrażeniem
Pozdrawiam!
LikeLike
Dziękujmy!!!!
LikeLike
Czy tylko mi, patrząc na ten tort, kojarzą się takie lody w wafelku, właśnie trójkolorowe? 😉 Ciekawe połączenie smaków, ja zawsze torty robię jedno smakowe, uważałem, że doskonałe połączenie większej ilości smaków jest bardzo trudne. Ale widzę, że się da 😉 Wypróbuję z miłą chęcią 🙂 pozdrowionka
LikeLike
Na kojrzy się z kostka lodowa trojkolorows. A co do laczenia smaków wystarczy przyjrzeć się slodyczom które nam smakują 😉
LikeLike
Wspaniały tort. Chciałabym zorbic go w pojedynczej wersji czyli tylko w 25cm tortownicy. Czy powinnam zmniejszyć składniki o 1/3? Będzie wtedy akurat? :]
LikeLike
Proszę zrobić biszkopt z 5 jajek. Przepis np.w naszym torcie gruszkowym a mase zmniejszyć o 1/3
LikeLike
Dzięki za odpowiedź.
LikeLike
Tort świetnie wygląda. Mam pytanie odnośnie malin-czy można użyć mrożonych?
LikeLike
oczywiście,można wykorzystać zapasy;-)
LikeLike
Perfekcyjny 🙂
LikeLike
Witam, tort wygląda przepięknie i chętnie upiekłabym go na urodziny syna. Jednak nie lubi on kokosu. Czy mogę go zastąpić mielonymi, siekanymi orzechami lub migdałami ?
LikeLike
nasza mama robiła podobną masę z mielonymi orzechami. Jeśli pani zrobi proszę podzielić się wrażeniami 😀
LikeLike
Dziękuję za odpowiedź 🙂 W takim razie zrobię z mielonymi orzechami włoskimi. Czy orzechy w takiej samej ilości jak kokos ? Po upieczeniu podzielę się wrażeniami, pozdrawiam 🙂
LikeLike
proszę zrobić z takiej samej ilości orzechów, natomiast zmniejszyłybyśmy ilość mleka do 200 ml i mieszały orzechy ze śmietanką dopiero gdy zgęstnieją. Czekamy na wrażenia 🙂
LikeLike
Smakowicie wygląda, na pewno niebawem wypróbuję, 3 moje ulubione smaki w jednym cieście. Planuję zrobić na blaszce, czy powinnam zrobić z całej porcji? Nie będzie za dużo tej masy?
LikeLike
a jakie wymiary tej blaszki?
LikeLike
Wygląda imponująco 🙂
LikeLike
dziękujemy !!
LikeLike
Ale cudo! Wcale się nie dziwię, że Babcia doceniła. Takie smaki zdecydowanie zasługują na pochwałę 🙂
LikeLike
dziękujemy :d
LikeLike
Czy mogę użyć śmietanki 36% ?
Właśnie wzięłam się za pieczenie tego cudu słodkości
Mam nadzieję, że się uda równie pięknie bo to ma być prezent dla teściowej więc proszę trzymać kciuki 🙂
LikeLike
można, proszę tylko z nią uważać, bo ubija się dużo szybciej niż 30% Oczywiście, że trzymamy kciuki! też się będziemy stresować 😉 Proszę pamiętać o używaniu świeżych jajek, żeby biszkopt wyszedł puchaty. Powodzenia i proszę się podzielić spostrzeżeniami…chybą, że coś nie wyjdzie 😉
LikeLike
przepraszamy, że dopiero odpowiadamy, ale coś nam szwankuje poczta google i nie otrzymujemy powiadomień na bieżąco ;/
LikeLike
Witam, czy może Pani podesłać mi przepis na ten tort.
Pozdrawiam Zuzia.
LikeLike
robiłam osobiście, wymagający sporo czasu a efekt? ogolnie dobry, choć jak dla mojej rodziny zdecydowanie za mało słodki..
LikeLike
SŁODKOŚCI, JAK WIEMY SĄ KWESTIĄ GUSTU- MY PIECZEMY BARDZIEJ I MNIEJ SŁODKIE, PONIEWAŻ WIELE OSÓB NARZEKA, ŻE NIE LUBI SŁODKICH SŁODKOŚCI 😉
LikeLike
Gdzie znajde przepis na ten tort
LikeLike
Ja tez bardzo prosze o przepis 🙂
LikeLike
Ja również poproszę o przepis. Będzie jak znalazł na urodziny córy!
LikeLike
Gdzie znajdę przepis na ten torcik?
LikeLike
Gdzie znajdę przepis na ten tort? Z góry dziękuję
LikeLike
Pani Moniko, bardzo nam przykro, ale od listopada przepis stanowi tajemnice firmy. Zostało tylko zdjęcie jako inspiracja:d Pozdrawiamy serdecznie 🙂
LikeLike
CUDOWNY… Mogę prosić o przepis?
LikeLike