Tort malinowo-kokosowo-czekoladowy Goplana/ Raspberry&coconut&chocolate cake

Chciałyśmy stworzyć tort, w którym połączymy wszystkie uwielbiane przez nas smaki….no może nie wszystkie 😉 ale te główne. I tak powstał tort o smaku malinowo-czekoladowo- kokosowym 🙂 Dostał pochwałę babci- dwukrotną, co jak już bardziej zaznajomieni z naszym blogiem czytelnicy wiedzą jest objawem największego uznania- tak, babcia nie chwali “na prawo i lewo”. Na jej uznanie trzeba sobie zasłużyć 😉 Zresztą, przekonajcie się sami i zabierajcie się już za ubijanie jajek do biszkoptu. 

 1 small


4 small

8small2 smallgoplana small

Z czekoladową nutą

 

 

Produkt dostępny tylko w naszej cukierni SWEET BAKER

36 Comments Add yours

  1. ~ewa says:

    waw! robi wrażenie

    Like

  2. Wygląda obłędnie pysznie!

    Like

    1. Zalewska says:

      Like

  3. ~kornik says:

    Piękny tort! Jestem pod wrażeniem
    Pozdrawiam!

    Like

    1. Zalewska says:

      Dziękujmy!!!!

      Like

  4. ~Marcin says:

    Czy tylko mi, patrząc na ten tort, kojarzą się takie lody w wafelku, właśnie trójkolorowe? 😉 Ciekawe połączenie smaków, ja zawsze torty robię jedno smakowe, uważałem, że doskonałe połączenie większej ilości smaków jest bardzo trudne. Ale widzę, że się da 😉 Wypróbuję z miłą chęcią 🙂 pozdrowionka

    Like

    1. Zalewska says:

      Na kojrzy się z kostka lodowa trojkolorows. A co do laczenia smaków wystarczy przyjrzeć się slodyczom które nam smakują 😉

      Like

  5. ~pula says:

    Wspaniały tort. Chciałabym zorbic go w pojedynczej wersji czyli tylko w 25cm tortownicy. Czy powinnam zmniejszyć składniki o 1/3? Będzie wtedy akurat? :]

    Like

    1. Zalewska says:

      Proszę zrobić biszkopt z 5 jajek. Przepis np.w naszym torcie gruszkowym a mase zmniejszyć o 1/3

      Like

      1. ~pula says:

        Dzięki za odpowiedź.

        Like

  6. ~Kasia says:

    Tort świetnie wygląda. Mam pytanie odnośnie malin-czy można użyć mrożonych?

    Like

    1. Zalewska says:

      oczywiście,można wykorzystać zapasy;-)

      Like

  7. ~Evi says:

    Perfekcyjny 🙂

    Like

  8. ~Lilka says:

    Witam, tort wygląda przepięknie i chętnie upiekłabym go na urodziny syna. Jednak nie lubi on kokosu. Czy mogę go zastąpić mielonymi, siekanymi orzechami lub migdałami ?

    Like

    1. Zalewska says:

      nasza mama robiła podobną masę z mielonymi orzechami. Jeśli pani zrobi proszę podzielić się wrażeniami 😀

      Like

  9. ~LILKA says:

    Dziękuję za odpowiedź 🙂 W takim razie zrobię z mielonymi orzechami włoskimi. Czy orzechy w takiej samej ilości jak kokos ? Po upieczeniu podzielę się wrażeniami, pozdrawiam 🙂

    Like

    1. Zalewska says:

      proszę zrobić z takiej samej ilości orzechów, natomiast zmniejszyłybyśmy ilość mleka do 200 ml i mieszały orzechy ze śmietanką dopiero gdy zgęstnieją. Czekamy na wrażenia 🙂

      Like

  10. ~Kasia says:

    Smakowicie wygląda, na pewno niebawem wypróbuję, 3 moje ulubione smaki w jednym cieście. Planuję zrobić na blaszce, czy powinnam zrobić z całej porcji? Nie będzie za dużo tej masy?

    Like

    1. Zalewska says:

      a jakie wymiary tej blaszki?

      Like

  11. ~gin says:

    Wygląda imponująco 🙂

    Like

    1. Zalewska says:

      dziękujemy !!

      Like

  12. ~ami says:

    Ale cudo! Wcale się nie dziwię, że Babcia doceniła. Takie smaki zdecydowanie zasługują na pochwałę 🙂

    Like

    1. Zalewska says:

      dziękujemy :d

      Like

  13. ~Titinka says:

    Czy mogę użyć śmietanki 36% ?
    Właśnie wzięłam się za pieczenie tego cudu słodkości
    Mam nadzieję, że się uda równie pięknie bo to ma być prezent dla teściowej więc proszę trzymać kciuki 🙂

    Like

    1. Zalewska says:

      można, proszę tylko z nią uważać, bo ubija się dużo szybciej niż 30% Oczywiście, że trzymamy kciuki! też się będziemy stresować 😉 Proszę pamiętać o używaniu świeżych jajek, żeby biszkopt wyszedł puchaty. Powodzenia i proszę się podzielić spostrzeżeniami…chybą, że coś nie wyjdzie 😉

      Like

    2. Zalewska says:

      przepraszamy, że dopiero odpowiadamy, ale coś nam szwankuje poczta google i nie otrzymujemy powiadomień na bieżąco ;/

      Like

    3. ~Zuzanna says:

      Witam, czy może Pani podesłać mi przepis na ten tort.
      Pozdrawiam Zuzia.

      Like

  14. ~Ania says:

    robiłam osobiście, wymagający sporo czasu a efekt? ogolnie dobry, choć jak dla mojej rodziny zdecydowanie za mało słodki..

    Like

    1. Zalewska says:

      SŁODKOŚCI, JAK WIEMY SĄ KWESTIĄ GUSTU- MY PIECZEMY BARDZIEJ I MNIEJ SŁODKIE, PONIEWAŻ WIELE OSÓB NARZEKA, ŻE NIE LUBI SŁODKICH SŁODKOŚCI 😉

      Like

  15. ~Darnowska says:

    Gdzie znajde przepis na ten tort

    Like

  16. ~patrycja says:

    Ja tez bardzo prosze o przepis 🙂

    Like

  17. ~paula says:

    Ja również poproszę o przepis. Będzie jak znalazł na urodziny córy!

    Like

  18. ~Monika says:

    Gdzie znajdę przepis na ten torcik?

    Like

  19. ~Monika says:

    Gdzie znajdę przepis na ten tort? Z góry dziękuję

    Like

    1. Zalewska says:

      Pani Moniko, bardzo nam przykro, ale od listopada przepis stanowi tajemnice firmy. Zostało tylko zdjęcie jako inspiracja:d Pozdrawiamy serdecznie 🙂

      Like

  20. ~Dorota says:

    CUDOWNY… Mogę prosić o przepis?

    Like

Leave a comment